Sunday, October 30, 2011

"Stress...Aku Stresss..."

Salam,
Ok, sejak balik dari Malaysia aritu sampai la skang, mamat baru nak bukak blog ni..
da lama jugak  x hapdet blog, 
so arini tangan gatal2 rasa macam nak update..
hehe...i'm sorry but i love you 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Stress merupakan satu penyakit yg semua manusia kat dunia ni ade, 
Stress terjadi sbb plbagai masalah menimpa-nimpa dan individu tersebut xde jalan penyelasaian nk selesaikan problem they-ollsss..
kdg2 bukan manusia je stress, haiwan pun stress gak bro, 
mcm binatang kat bawah ni
dalam kes ni, kucin ini stress sebab tuan dia salah ertikan dia sebagai sebuah kapal terbang
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


hahaha, gambar sekadar hiasan...(-_-*)
bila orang stresss,mcm2 org bleh buat...
contohnye mcm kat bawah

pakai baju cmnie, pastu uplod dekat facebook


buat mata besar2 pastu cucuk ngn garpu
lukis kat kepale sendiri


spray binatang peliharaan dengan kaler faveret




ajo tupai bawak moto



yang last sekali ni agak ekstreme dan harap2 korang2 x buat....

makan kucinn, ohh please don't do this at home


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

hehehe...ini cuma contoh ye..
kalau mamat, bila stress and rasa xde siapa nak luahkan masalah tu, mamat akan MELALAK..(menyanyi)
sampai jiran kat sblah rumah pun jadik stress denga mamat memekak tiap2 masa..
I'm sorry but that's the way i make myself happier 
kadang-kadang kita teringin nak luahkan kat orang ape masalah kita but at the same time, we think...

ORANG LAIN PUN ADA MASALAH JUGAK

So, untuk xnk mnyusahkn orang lain, mat akan menyanyi dan terus menyanyi sampai la mat rasa cooldown..haha,pelik kan? but that's the truth about me...
bila dah banyak menyanyi, terus timbul idea nak buat channel youtube..

ni link dia

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


setakat ni, ni jelah viewer paling ramai...T_T
support me plisss :)

ni mat buat persembahan masa Malaysian Culture Festival dekat Seoul Forest, South Korea :)


so, korang kalau stress korang buat ape?...
share with me :)



Sunday, June 26, 2011

"Setelah Sekian Lama ..."

Salam..
Rasanya macam da bertaon mat x bukak blog nieh...
Hahahahahah...
Bukan ape, x tau la nak mngarut ape dlm blog..asek ber'fesbuk'ing je memanjang...
So, arini, saat ini..mat amek bkeputusan nak hapdet blog...yuhuuuu...
(macam shit je tulis cmnih....)


----------------------------------------------------------------------------------


Bile tengok balek mase2 dulu, da setaon setengah mat teperap dalam korea.....
Agak syahdu jugak mngenangnye bile MINGGU DEPAN mat akan pulang ke tanah air...yess2!!..
x sabar rasenye nak mnjejakkn kaki ke tanah2 kat malaysia n bnde fes mat nak buat....MAKAN KFC...hehe




ehehehe...makan je ko ni mat..kemaruk makanan la org ckp..huhuhu..
mat ada buat cover lagu..masa bosan2...ade mat letak kat fb mat..
ni saje nak promote2..ecewah...kalo bosan2 sile le dengo ye...:)


"Bila Terasa Rindu"





"Tapi Bukan Aku"





 ni baru buat semalam..


----------------------------------------------------------------------------------


ni yg sebelum2 ni mat buat..:)


"Pokok"





"Saat Terakhir"





"Izinku Pergi"





kalau korang nak view mat dekat youtube, ni  link untuk ke channel mat..:)
have a nice day sume...

Friday, March 11, 2011

"Last Concert (cover)"

Salam..
Post ari ni berkaitan ngan teaser yg mat buat dekat fb..
Hehe..
Kalau x sedap sori ye..:)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
video



지금 슬픈 내 모습은
jigeum seulpeun nae moseubeun
무대 뒤 한 소녀
mudae dwi han sonyeo
애써 눈물 참으며
aesseo nunmul chameumyeo
바라보고 있네
barabogo inne
무대 뒤에 그 소녀는
mudae dwie geu sonyeoneun
작은 의자에 앉아
jageun uijae anja
두 손 곱게 모으고
du son gopge moeugo
바라보며 듣네
barabomyeo deutne
나의 얘기를
naui yaegireul
소녀는 나를 알기에
sonyeoneun nareul algie
더더욱 슬퍼지네
deodeouk seulpeojine
노래는 점점흐르고
noraeneun jeomjeomheureugo
소녀는 울음 참지못해
sonyeoneun ureum chamjimotae
밖으로 나가버리고
bakkeuro nagabeorigo
노랜 끝이났지만
noraen kkeuchinatjiman
이젠 부르지 않으리
ijen bureuji anheuri
이슬픈 노래
iseulpeun norae

Friday, January 21, 2011

"Hanyut (cover)"

Salam...
Da lame x hapdet blog...
Hehe..arini entry mat spesel sket...


---------------------------------------------------------------------------------


"Hanyut"

video

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Harus bagaimana lagi
Dan terus begini
Dengarkan aku
Lihat ke mataku

Cukup sudah kau menghukum
Salahku tetap salahku
Benarkan ku berbicara
Agar bisa pulih semua

Namun harus sampai bila
Kau kan diam seribu bahasa
Chorus
Maafkanlah ku tak bisa hidup tanpa kamu
Fahamilah ku tak mampu terus tanpa kamu
Bagaimana ku nanti
Bila tiada mengganti
Yang ku ada hanya kamu saja

Saat mata terpejam
Hanya kau ku terbayang
Menghapus semua segala rasa di jiwaku

Saat mata terbuka
Kamulah yang pertama
Tak mampu aku
Bayangkan
Hidup tanpa dirimu

Ulang Chorus
Aku memang bersalah
Selalu saja mengabaikan mu
Dan tapi dah ku sedari
Segala perit kau lalui
Ku terlupa kau terluka

Dan memang selalu
Aku bersalah
Selalu saja mengabaikan mu
Meninggalkan mu
Dan tetapi itulah aku sedari
Segala perit yang kau lalui
Kerna diriku yang terus hanyut

Maafkanlah ku tak bisa hidup tanpa kamu
Bagaimana ku nanti
Bila tiada mengganti
Yang ku ada hanya kamu saja

Bagaimana ku nanti
Bila kau tak di sisi
Yang ku ada hanya kamu saja

---------------------------------------------------------------------------------
Sori la ye kalo x sedap..haha..saje2 ni...bosan2..
Cik ain,.....awak first listener saye hehe...
Peace,,,:)

Saturday, January 8, 2011

"F.R.I.E.N.D.S"

Salam...
Kalo cakap pasal mmber2 korg,...
 ape yg korang leh describe?.,,..
http://www.emocutez.com
Kalo diberi sehelai ketas,..
ape yg korg leh tules,,,?
http://www.emocutez.com
Kalo diberi mase satu hari,..
bape lame mase korg ngan mmber2 korg?..
http://www.emocutez.com
Kalo korg ditanye,..ape erti member2 korg,...
ape korg nak jawab?,...,
http://www.emocutez.com
---------------------------------------------------------------------------------


-Seorang sahabat tahu kelemahan kita, 
tapi dia sentiasa menguatkan kita.


-Seorang sahabat tahu kekhuatiran kita,
 tapi dia sentiasa menenangkan kita.

-Seorang sahabat tahu kegembiraan kita,
 dan dia mampu tersenyum gembira bersama.

-Seorang sahabat tahu kedukaan kita, 
dan dia mampu mencari penawarnya.

-Seorang sahabat peka dengan perasaan kita, 
di setiap saat dan ketika.

-Seorang sahabat menerima kita seadanya,
 di kala orang lain memandang jelek terhadap kita.

-Seorang sahabat tahu menilai kita,
 yang mana kaca dan yang mana permata.

-Seorang sahabat dapat membaca hati kita, walau ia tertutup rapat serapatnya.

-Seorang sahabat mampu mendidik kita lebih baik dari guru terhebat di dunia.

-Seorang sahabat mampu memberikan yang terbaik di kala kita memberikan yang terburuk.

-Seorang sahabat mampu memahami kita
lebih dari seisi dunia.

-Seorang sahabat mampu berkongsi tangisan kita,
 walau di saat dia paling bahagia.

-Seorang sahabat mampu melindungi kita,
 walau terkorban dirinya.

-Seorang sahabat adalah pembimbing, pendidik, teman, kawan, rakan, kenalan, dan bisa juga dijadikan keluarga.

-Seorang sahabat tidak mengharapkan apa-apa. Memberi tanpa meminta balasannya.


---------------------------------------------------------------------------------
Wah mat,,...
Emosional plak entry ni ye,,haha
Mat just nak berkongsi saje..
Ape plak pndapat korg?..
Hit me back...!!!
http://www.emocutez.com





LinkWithin

Related Posts with Thumbnails