Monday, November 29, 2010

"Cerekarama Korea (Malaysian Version) Part 1- Benih Cinta"

Salam...
Mat minta ampun minta maaf banyak2 pade sume yg follow blog mat sebab ...

DA LAME X HAPDET BLOG...

hahahaha... 
sangat2 sori,bukan x nk hapdet,tp mase x mngizinkan la..
sumpah xde mase..
sori gak pade yg ade tulis2 kat ruangan chatbox tu,tp mat x reply..
sori k..

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Da lame rasenye mat mmbiarkan blog ni bersawang-sawang..
so ,
IM back..yehaaaa 
entry arini mat xde pape nk mngarot 
just mat nk share satu cerita (kalo kat tv3 pnggil cerekarama
video pendek ni sebenarnye adalah satu cerita yg sangat kreatif and menyanyat hati...(ready tisu banyak2 mse tengok cite ni k....

"사랑의 씨(Benih Cinta)"  

 

sinopsis:

"Sebuah kisah cinta sepasang pasangan sahabat baik  yg sudah lama berkawan namun x mampu nk mluahkan prasaan cinta dalam hati masing-masing(cewahhhhh....). Si lelaki(Tian Jian) akan melanjutkan pelajaran ke malaysia manakala si perempuan (Hui Ling)kan tinggal di korea. Hui Ling merasakan Tian Jian tidak menyintainya dan merasa sedih. Pada suatu malam,Hui ling trjumpa dengan seorang uncle,(Fauzi) dan mncritakan tentang kisahnye pd uncle trsebut.Maka, uncle tersebut pn mncritakan kisah sdihnye pde Hui Ling.......................(sila tonton vdeo...kalo da cite x suspen...)"

Barisan pelakon:


dari kiri: Tian Jian, Fauzi, Khairul,Hanim,Hui Ling      

 Filem pendek ni merupakan pemenang "Pertandingan Filem Pendek Institut Pengajian Bahasa,Seoul National University"...
(tempat mat blaja skunk....) 
haa.gempak x gempak tu bro....!!!
pape hal,korang layan ahh dulu cite ni k..
 selamat mnonton...
xmo nanges2..x macho la bro...hehe..








14 comments:

  1. best gilaa! serious. i like it :)
    btw, cemana mat edit yg ending tuh ek? aritu syiela pnya final project pun ingt nak buat mcm tu. tp tak reti la. syiela guna movie maker ja. mat edit guna software apa ye?

    ReplyDelete
  2. syiela: movie ni bukan mat yg edit, ni mmber mat yg bwat. mat just share je vdeo ni. vdeo mat ,mat blom uplod lagi. hehe. member mat ni pakai software cyberlink power director(yn ni lagi up n lagi gempak dr movie maker...)..cbe ahh try.. all da bestt!!..:)

    ReplyDelete
  3. nadia: thanks. tahniah pade mmber2 mat yg brjaye wat nadia nanges,,,(nanges ke?..)...hehe

    ReplyDelete
  4. ouh yeke. thanks mat! :) nnti syiela try.
    upload mat pnya plak. nnti boleh tgok :)

    ReplyDelete
  5. haha..ok2..tunggu la part 2,3,4,5..ade bnyk lagi filem2 pendek yg blom mat share. matnye vdeo,last skali..miahahahha

    ReplyDelete
  6. LOL. lambat la kena tunggu ye. takpa. sabar separuh dari imam ;p hee

    eh, jemput la tgok video kami yg tak seberapa. ada kat fb syiela. 1st time buat movie. ktorg punya final project

    ReplyDelete
  7. btul la. tak gempak pun. biasa la. percubaan pertama :)

    thanks ye :)

    ReplyDelete
  8. sue:hehe...nantikan part2,3,4 dan seterusnye k...:)

    ReplyDelete
  9. best giler..camera shot power la! editting pown best! cume language tone n mood pektis ag..bati da lame kt sne watla citer len konpem sume datip top language..tp ade unsur komedi yer..biler gf dy salah station..hi3 ke ak sorng je yg rase gitu??

    ReplyDelete
  10. aziz:thanks bro..haha..gf dye sala station tu ksilpaan tknikal tp brjaye dicover dengan cemerlangnye...ehehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails